05 July 2016

*** ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ


Το 9ο Παμποντιακό Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα Τζιόρτζιας  από τις 24  ως 26 Ιουνίου 2016, από τον νεοσύστατο ποντιακό σύλλογο «Αργοναύτες» των νοτιοανατολικών πολιτειών ΗΠΑ (καλύπτει τις πολιτείες της Τζιόρτζια και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα).


Ο σύλλογος ποντίων Νέας Υόρκης ᾽᾽Κομνηνοί᾽᾽

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...




Το Σάββατο το πρωί οι νέοι συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο του Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης της Ατλάντα, όπου διδάχθηκαν παρασκευή Ποντιακών φαγητών (πισία και πιροσκί)


Οι νεοι και οι νεες προσπαθουν να λυσουν τις  εργασιες που τους δώθηκαν
  


Ο Γιώργος Κασαμπαλίδης μίλησε με θέμα « Οι Πόντιοι στην Μακεδόνια μέσα από την έρευνα της χορευτικής παράδοσης»

Ενώ ο Νίκος Ζουρνατζίδης μίλησε με θέμα « Οι Χοροί του Πόντου» και επικεντρώθηκε περοσσότερο στην Ποντιακή ενδυμασία 


Το απόγευμα ακολούθησε διδασκαλία παραδοσιακών ποντιακών χορών από τους Πλούταρχο Κανετίδη,  Γιώργο Κασαμπαλίδη και Νίκο Ζουρνατζίδη.






Ο σύλλογος ποντίων Βοστώνης ᾽᾽Παναγία Σουμελά᾽᾽


Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχαν στο επίσημο δείπνο, όπου οι πάνω από εκατό  νέοι κα νέες από όλους τους συλλόγους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους χόρεψαν όλοι μαζί.   Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του τριημέρου οι Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), Γιώργος Σοφιανίδης (τραγούδι, λύρα, αγγείο),  Μπάμπης Κεμανετζίδης (τραγούδι, λύρα, κλαρίνο), Χρήστος Τικταπανίδης (λύρα), Δημήτρης Παπαδημητρίου (νταούλι) και οι  νέοι  μουσικοί  Κώστας Απαζίδης (νταούλι), Νίκος Απαζίδης (λύρα), Βαγγέλης Πεσιρίδης (λύρα, τραγούδι), Μιχάλης Πεσιρίδης (νταούλι), Ευστάθιος Κυριακίδης (λύρα) και ο Δημήτρης Στεφανίδης (λύρα).



Το χορευτικό της Παναγίας Σουμελά Βοστώνης χόρεψε χορούς από την Πάφρα


Το χορευτικό συγκρότημα των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης χόρεψε χορούς από την Τραπεζούντα



Ο Σύλλογος Ποντίων Κονέκτικατ ᾽᾽Πόντος᾽᾽




 Μικτό χορευτικό αποτελούμενο από νέους από το Σικάγο, Κάντον Οχάιο, Κλήβελαντ και Φιλαδέλφεια

                      

 

Την Κυριακή το πρωί μετά τον εκκλησιασμό, χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Πόντος» του Νόργουολκ Κονέκτικατ


Παράλληλα έγιναν και οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά.  Το νεό διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από την Μυροφόρα Καλογερίδη (πρόεδρος, από το Κονέκτικατ), Ευτυχία Ιωαννίδη (αντιπρόεδρος – Τορόντο),  Νίκη Στεργίου (γραμματέας επικοινωνίας – Σικάγο), Μαρία Μοντσενίγκος (γραμματέας πρακτικών-Μοντρεάλ), Γιώργος Πετρίδης (ταμίας), Χριστίνα Καπουσίδη (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων  - Ατλάντα/ Καρολίνες) Βασίλης Οικονόμου (υπεύθυνος εθνικών θεμάτων -Φιλαδέλφεια), Δέσποινα Τσαφταρίδη (υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δυκτίωσης - Κάντον Οχάιο), Δέσποινα Αραμπατζή (μέλος - Βοστώνη),  Χαράλαμπος Τσιραμπίδης (μέλος - Κλήβελαντ).  




Το απόγευμα της Κυριακής όλοι οι νέοι συναντήθηκαν στο κέντρο της Ατλάντα, στο Ολυμπιακό πάρκο και χόρεψαν (Flash Mob) γύρω από το γλυπτό για τον ολυμπισμό προσφορά των ΑΧΕΠΑ.





ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΟΛΟΧΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΑΣ.





No comments:

Post a Comment