26 February 2013

*** ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ.


ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΙΕΡΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ''ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ''ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΕ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ.


ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ
ΠΛΕΟΝ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ Ο ΠΑΤΕΡ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ.


ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

Χειροτονία πρεσβυτέρου εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου εις την Αστόριαν Νέας Υόρκης

Την 24ην Φεβρουαρίου Κυριακήν του Τελώνου και Φαρισαίου, εγένετο με την ευχήν και την ευλογίαν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, η χειροτονία του Διακόνου π. Μελετίου Μπουγά εις πρεσβύτερον. 
Πλήθος πιστών αυτή την ιδιαίτερη ημέρα κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, από ομογενείς, οι οποίοι συμπροσευχήθησαν και ευχήθησαν εις τον νέον Ιερομόναχον .
 Ο νεοχειροτονηθείς ιερομόναχος εν συγκινήσει και ευγνωμοσύνη πολύ, εις τον λόγον του ευχαρίστησε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην δια την γενομένην εις αυτόν τιμήν να λάβει την χάριν της ιερωσύνης και να ενταχθεί εις τον ιερόν κλήρον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας καθώς και για την αγάπην, την στοργήν του Πατριάρχου μας και το ανύστακτον ενδιαφέρον αυτού, δια την Ι.Μ. της Οσίας Ειρήνης και τους εν αυτή διακονούντας πατέρας και ευσεβές πλήρωμα αυτής.
Την χειροτονίαν, ετέλεσεν κατ’ εντολήν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος με πάσα ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και κατά την πατριαρχικήν τάξιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και απηύθυνε λόγους πατρικούς και συμβουλευτικούς εις τον χειροτονούμενον. 
Ιδιαιτέρως δε ετόνισεν ότι: 

«Το μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας δεν τελειώνει με το «Δι’ ευχών» αλλά συνεχίζεται καθ’ όλη την επίγεια ζωή του κληρικού ως διακονία και προσφορά εις τον σύγχρονον άνθρωπον ο οποίος εχει ανάγκη από στοργή, από αγάπη και λόγον παρακλήσεως και ελπίδος διότι ο λαός του Θεού σε εμάς αποβλέπει. Πρώτοι εμείς οι κληρικοί που είμαστε εντεταλμένοι να διακονούμε την Εκκλησίαν του Χριστού και τον λαό του Θεού να βιώνουμε το Ευαγγέλιον και να δίνουμε την καλή μαρτυρίαν του Θεανθρώπου Κυρίου ο οποίος είναι η ελπίς και η σωτηρία πάντων των περάτων της γής. Τέλος συνεβούλευσεν να μένουμε όλοι μας πιστοί εις την Αγίαν του Χριστού Μεγάλην Εκκλησίαν, το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον το οποίο προσφέρει ορθοδοξίαν ανα την οικουμένην».

Εν κατακλείδι λαβών τον λόγον ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος π. Ιερόθεος, ευχαρίστησε από καρδίας τον Οικουμενικόν Πατριάρχην δια  την πατρικήν αυτού αγάπην και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην δια την τέλεσιν του μυστηρίου της χειροτονίας, εις τον αδερφόν της μονής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΕΚ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

4 comments:

 1. Γρηγόρης

  ΆΞΙΟΣ -ΆΞΙΟΣ- ΆΞΙΟΣ...
  Ο Θεός να τον δίνει δύναμη στους δύσκολους χαλεπούς καιρούς που περνάμε.
  Αυτοί έχουν μεγαλύτερους πειρασμούς από εμας τους λα'ι'κους.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ.
   ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΣΟΥ.

   Delete
 2. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

  ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ΚΑΛΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟY;

   Delete